5 Μαρτίου 2019

Το Πάρκο επισκέφθηκε το 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

    

2 Δεκεμβρίου 2018

Το Πάρκο επισκέφθηκε η Μοντεσσοριανή Σχολή Αθηνών

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, γονείς και παιδιά του παιδικού σταθμού, του νηπιαγωγείου και του δημοτικού ξεναγήθηκαν στην έκθεση της “Κιβωτού των Σπόρων”. Με αφορμή τους σπόρους και τους καρπούς που αποτελούν τη βάση της μεσογειακής διατροφής, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη συμβολή της μεσογειακής διατροφής στην υγεία των παιδιών και στην προστασία του περιβάλλοντος.

    

 23 Νοεμβρίου 2018

Το Πάρκο επισκέφθηκε το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Το μητροπολιτικό πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” ως χώρος καλλιτεχνικής έμπνευσης και έκφρασης. Μία άλλη προσέγγιση των υπαίθριων χώρων του πάρκου και της “Κιβωτού των Σπόρων” από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινιου-Δραπετσωνας. Με τίτλο: “η τέχνη έξω-μάθημα στο πάρκο” τα παιδιά επιχειρούν, μέσα από πολυποίκιλες εκφράσεις της τέχνης, να αποκτήσουν μια εναλλακτική αντίληψη των αστικών πράσινων χώρων, να χτίσουν μία φιλική σχέση με το φυσικό περιβάλλον και να προτείνουν μία νέα μορφή επικοινωνίας και συμμετοχικής δράσης των ανθρώπων στις πόλεις.

                

 7 Νοεμβρίου 2018

Προπόνηση κάτω από τα δέντρα, μπάλα σε ανοιχτό υπαίθριο χώρο κι ασκήσεις στην φύση. Ήταν μια διαφορετική ημέρα για τους δέκα μαθητές και μαθήτριες 6 έως 10 ετών από δημοτικά σχολεία του Κερατσινίου, του Κορυδαλλού, της Νίκαιας, του Πειραιά τα οποία επισκέφθηκαν το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Όλα τα παιδιά ήταν μέλη του αθλητικού ομίλου στίβου «Σπύρος Λούης» κι απόλαυσαν το κάθε λεπτό της επίσκεψής τους. Τα περισσότερα μάλιστα δήλωσαν ενθουσιασμένα την εμπειρία της προπόνησης στους υπαίθριους χώρους του Πάρκου. «Ήταν πολύ ωραία. Πρώτα τρέξαμε 7 χιλιόμετρα και μετά παίξαμε μπάλα. Ήταν ωραία να τρέχουμε κάτω από τα δέντρα, είχε ίσκιο, τρέχαμε και χαλαρώναμε στη φύση» ανέφεραν χαρακτηριστικά. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επίδειξη ασκήσεων γυμναστικής αφού πρώτα προηγήθηκε μια συζήτηση για την διατροφή στην οποία συμμετείχαν όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον.

    

 3 Νοεμβρίου 2018

Οι εκπαιδευτικοί σε ρόλο μαθητή …έκατσαν στα θρανία το Σάββατο 3 Νοεμβρίου για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο για την αειφορία στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί διευθύνσεων Πειραιά ενημερώθηκαν για την «Κιβωτό των Σπόρων» και είδαν από κοντά τα εκθέματα, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Πάρκου, στον ιστορικό ναό του Αγίου Παύλου, ενώ παρατήρησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το χερσαίο και το λιμναίο οικοσύστημα. Η διοργάνωση του σεμιναρίου ανήκει στον Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου και στους υπεύθυνους περιβαλλοντικής εκπαίδευσης α/βάθμιας, Γιώργου Βούλγαρη και β/θμιας Αλεξάνδρας Σούρμπη.

  

  

    

 18 Οκτώβριου 2018

Το Πάρκο επισκέφθηκε η Τρίτη τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας

              

 10 Οκτώβριου 2018

Το Πάρκο επισκέφθηκε η Έκτη τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας

    

 24 Απριλίου 2018

Πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο 10 φοιτητές και φοιτήτριες από διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ που φοιτούν για ένα εξάμηνο στο College Year in Athens. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος “αστική βιωσιμότητα” (urban sustainability), αντικείμενο του κύκλου “περιβαλλοντικές σπουδές” (environmeltal studies). Οι εισηγήσεις – από εκπρόσωπο του Φορέα Διαχείρισης και της Ορνιθολογικής Εταιρείας- και η συζήτηση που ακολούθησε επικεντρώθηκαν στην οικολογική, κοινωνική και εκπαιδευτική αξία/προσφορά του Πάρκου, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα και στη δράση του Φορέα Διαχείρισης. Ακολούθησε ξενάγηση στην αίθουσα της «Κιβωτού των σπόρων» και στους υπαίθριους χώρους του Πάρκου.

            

 20 Φεβρουαρίου 2018

Το Πάρκο επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

                                                                                                                       

 1 Φεβρουαρίου 2018

Το Πάρκο επισκέφθηκε η περιβαλλοντική ομάδα του 24ου Γυμνασίου Αθήνας

                          

24 Ιανουαρίου 2018

Το Πάρκο επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Βαρυμπόμπης

  

 18 Οκτωβρίου 2017

Το Πάρκο επισκέφθηκε η Τρίτη τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου

          

 28 Σεπτεμβρίου 2017

Το Πάρκο επισκέφθηκε η Τρίτη τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου