Στρογγυλό τραπέζι

16 Σεπτεμβρίου 2019, 19.30

Ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» διοργανώνει στις 16 Σεπτέμβρη, ώρα 19.30, «Στρογγυλό Τραπέζι» στο Ανοιχτό Θέατρο του Πάρκου (είσοδος Σπ. Μουστακλή), στο οποίο θα παρουσιαστούν οι Δράσεις και οι Προοπτικές της τριετούς θητείας του.

 

Η πρόσκληση

Το τεύχος απολογισμού 2016-2019

Αποσπάσματα από την ομιλία του Προέδρου του ΔΣ, κ. Ιωάννη Πολύζου


Παρουσίαση απολογισμού (αρχείο 1, αρχείο 2)

 

 

Park Festival

8-10 Ιουνίου 2019

Ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» σας καλεί στο τριήμερο Φεστιβάλ εκδηλώσεων που διοργανώνει στο χώρο του Πάρκου.

Μέσα από μια σειρά περιβαλλοντικών δράσεων, ομιλιών, εκθέσεων, workshops και αθλητικών δραστηριοτήτων, συνοδευόμενων από συναυλία με το Λεωνίδα Μπαλάφα, ο Φορέας Διαχείρισης στοχεύει στη γνωριμία του κόσμου με το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή του σχετικά με τον αστικό αυτό χώρο πρασίνου.

περιβάλλον | εκπαίδευση | πολιτισμός

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να παρακολουθήσετε αλλά και να συμμετέχετε στα παραπάνω δρώμενα, καθώς το Πάρκο ζωντανεύει και μέσα από τη συμμετοχή σας.

Η Αφίσα

Το Πρόγραμμα

 

 

Χελιδονίσματα στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρες 11:00 – 13:00, σας προσκαλούμε για 25η συνεχή χρονιά στα «Χελιδονίσματα» στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον για να καλωσορίσουμε την Άνοιξη και να υποδεχτούμε τα χελιδόνια φτιάχνοντάς τους πήλινες φωλιές!

Χώρος εκδήλωσης:
ανοιχτός χώρος μπροστά στο Γυμναστήριο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, δίπλα στο κανάλι στο κέντρο του Πάρκου.

Η εκδήλωση υλοποιείται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου «Α. Τρίτσης», τους «Φίλους του Πάρκου» και με την υποστήριξη της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας.

fb event

Συνέντευξη με την Ελίζα Ζήκου

 

Ημέρα δεντροφύτευσης στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 10.00 πμ

Ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», σε συνεργασία με τον σύλλογο «Φίλοι του Πάρκου Τρίτση», οργανώνει Ημέρα Δεντροφύτευσης την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, και ώρα 10.00 πμ.

Σημείο συνάντησης: στην κάτω (6η) λίμνη (στο τέλος του καναλιού). Πρόσβαση από την νότια είσοδο στη λεωφ. Χασιάς.

Πληροφορίες-επικοινωνία: www.parkotritsis.gr, contact@parkotritsis.gr

Η αφίσα

 

Πρόσκληση σε χριστουγεννιάτικο γεύμα για τα πουλιά του… χειμώνα στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Σε απόλυτα εορταστικό κλίμα το Mητροπολιτικό Pάρκο «Αντ. Τρίτσης» προσκαλεί μικρούς και μεγάλους το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι για να ετοιμάσουν ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα-δώρο για τα πουλιά που ζουν αυτήν την εποχή κοντά μας, αλλά δεν τους είναι εύκολο να βρούνε τροφή αυτές τις κρύες μέρες του Δεκέμβρη, λόγω του λιγοστού πρασίνου στην πόλη.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία θα υποδεχτεί όσους θέλουν να ζήσουν διαφορετικά την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, εγκαινιάζοντας την ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων της Οθωνικής Αυλής στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον, όπου θα φτιάξει παρέα με τους επισκέπτες ταΐστρες από φυσικά υλικά, θα δείξει πώς ένα κουκουνάρι μπορεί «στολιστεί» με σπόρους και να κρεμαστεί σε ένα μπαλκόνι ή κάποιο δέντρο και να είναι μια έκπληξη για τους σπίνους, τις παπαδίτσες, τις καρδερίνες και τα σπουργίτια

Παράλληλα με την κατασκευή ταΐστρας, θα πραγματοποιηθεί παιδικό εργαστήριο κατασκευών με θέμα τα πουλιά που συναντάμε στην πόλη τον χειμώνα. Έτσι, μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά μπορούν να μοιραστούν στιγμές χαλάρωσης και ‘διαφορετικής’ διασκέδασης για να ‘γεμίσουν’ με ενέργεια ενόψει των γιορτών.

Η εκδήλωση υλοποιείται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου «Α.Τρίτσης»

Έκθεση ζωγραφικής “Σε βυζαντινά μονοπάτια” από την Καλλιτεχνική Ομάδα “Ίριδα”

Πάρκο Τρίτση, εκθεσιακός χώρος πρώην “Natura”

Διάρκεια: 16 Δεκεμβρίου 2018 έως 6 Ιανουαρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο & Κυριακή 12:00 – 14:00

Μια διαφορετική, εναλλακτική πρόταση την περίοδο των εορτών αποτελεί η έκθεση ζωγραφικής των Βασίλη Θεολόγου και Μαριάννας Τριανταφυλλίδη που οδηγεί τους επισκέπτες σε βυζαντινά μονοπάτια. Οι δυο δημιουργοί έχουν επιρροές από την τεχνική και τη θεματολογία της βυζαντινής εικονογράφησης, έχοντας την πινελιά βυζαντινής αγιογραφίας, καθώς και οι δυο προέρχονται από αυτήν, ωστόσο δεν περιορίζονται μόνο σε έργα με θρησκευτική αναφορά. Πολλές από τις δημιουργίες των δυο ζωγράφων που εκτίθενται, έχουν στοιχεία συμβολικά και σουρεαλιστικά απεικονίζοντας υπερρεαλιστικές μορφές και σχέδια δημιουργώντας έναν μικρόκοσμο από εικόνες και συναισθήματα που επιτρέπουν στον θεατή να δώσει την δική του ερμηνεία και να βιώσει το κάθε έργο κατά το δοκούν. 

Ημέρα δεντροφύτευσης στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 10.00 πμ

Ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», σε συνεργασία με τους «Φίλους του Πάρκου», την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» οργανώνει Ημέρα Δεντροφύτευσης την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, και ώρα 10.00 πμ.

Σημείο συνάντησης: στην κάτω (6η) λίμνη (στο τέλος του καναλιού). Πρόσβαση από την νότια είσοδο στη λεωφ. Χασιάς.

Πληροφορίες-επικοινωνία: www.parkotritsis.gr, contact@parkotritsis.gr

Η αφίσα

 

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων

Συνεδρίαση της 08.11.2018: Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» – Ενημέρωση από τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου.  

Τοποθετήσεις από τους:

Γιάννη Πολύζο, Πρόεδρο του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης

Κωνσταντίνο Σερράο, Γραμματέα του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης

Στυλιανό Βανδώρο, μέλος του ΔΣ, και μέλος του Σωματείου «Φίλοι του Πάρκου Τρίτση»

Παρασκευή Γλένη, Γενική Διευθύντρια του Πάρκου

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#d6790ef7-fb6f-4fee-b31a-a99300ad1dab

 

Ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών “Ελιά” από την Καλλιτεχνική Ομάδα “Ίριδα”

Πάρκο Τρίτση, Εκθεσιακός χώρος πρώην “Natura”

 

Εγκαίνια: Κυριακή 11 Νοεμβρίου – ώρα 12:00

Διάρκεια: 11 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2018

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο & Κυριακή 11:00 – 14:00

 

Η ελιά, σύμβολο ειρήνης και νίκης, αθανασίας και ευφορίας, δέντρο του καλού που συνδέεται με την αναγέννηση και το φως, πρωταγωνιστεί στην έκθεση εικαστικών τεχνών της ομάδας «Ίριδα» στο Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης». Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν περίπου 40 φωτογραφίες και ζωγραφικούς πίνακες με κεντρικό θέμα κορμούς αιωνόβιων δέντρων ελιάς -πάνω από 15 αιώνες- που σμίλεψε η φύση δημιουργώντας περίτεχνα γλυπτά έργα.

  

 
Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2018

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και ώρες 11:00-14:00, σας προσκαλούμε στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον, για μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση με παρατήρηση πουλιών και άλλες δράσεις αφιερωμένες στη φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών!

Χώρος εκδήλωσης: Κεντρικές λίμνες (χώρος ευκαλύπτων) στο Πάρκο.

Φέτος γιορτάζουμε τη 25η επέτειο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών! Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 40 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση υλοποιείται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου «Α.Τρίτσης», τους «Φίλους του Πάρκου» και τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας.

 
Θερινό Σχολείο στο Πάρκο Τρίτση

Από 16 Ιουλίου 2018

To KEAN σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να συμμετάσχουν δωρεάν στο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, που περιλαμβάνει εργαστήρια κηπουρικής, εικαστικά, ομαδικά διαδραστικά παιχνίδια, ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και την εξάσκηση μέσα από αυτά στην αγγλική γλώσσα στον καταπράσινο χώρο του Πάρκου!

Αφίσα

 
Ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” γιορτάζει….την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής!

Πάρκο Τρίτση, 21 Ιουνίου 2018

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα μουσικής την Πέμπτη 21 Ιουνίου το ΚΕΑΝ, Το Πολιτιστικό κέντρο του ΟΤΕ Αττικής και το Μητροπολιτικο Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” σας καλούν σε μια ήπια μουσική βραδιά με τη Ρεμπέτικη ορχήστρα του ΠΚΕ-ΟΤΕ που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης” στο χώρο του πρώην Natura shop.

H εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα προηγηθεί συζήτηση-διαβούλευση για τις πράσινες διαδρομές στην Αττική και δυνατότητες ενοποίησης τους.

 
Πιλοτικό πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης σε πρόσφυγες 15 έως 18 ετών

Πάρκο Τρίτση, 24 Μαΐου-13 Ιουλίου 2018

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θησκευμάτων και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπό την αιγίδα του Πάρκου Τρίτση.

Προσφυγόπουλα γίνονται μικροί γεωπόνοι στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» (ΑΠΕ-ΜΠΕ, 15.06.2018)

 

Κυριακή 20 Μαϊου 2018

Μια μέρα στο Πάρκο Τρίτση

Ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», σας προσκαλεί να περάσουμε μια δημιουργική Μέρα στο Πάρκο Τρίτση.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία μικροί και μεγάλοι θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τα πουλιά και να εξερευνήσουμε το Πάρκο, ενώ τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν και το παιδικό εικαστικό εργαστήριο με θέμα τα πουλιά!

Στη συνέχεια οι δασκάλες θα μας καθοδηγήσουν σε μαθήματα Kundalini και Hatha Yoga κάτω από την σκιά των δέντρων, και μετά από ένα μικρό διάλειμμα χαλάρωσης και πικ νικ θα γεμίσουμε ενέργεια για την απογευματινή Yoga -πρακτική μας!

 

Αναλυτικό πρόγραμμα

Αφίσα (jpeg, pdf)

 

 

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση: «Χελιδονίσματα 2018», ώρα 11:00 – 13:00

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Α. Τρίτσης» και τους «Φίλους του Πάρκου» και με την υποστήριξη της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του Πάρκου, στον ανοιχτό χώρο δίπλα στο κανάλι και μπροστά στο Γυμναστήριο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

 

 

Ημέρα δεντροφύτευσης στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Φυτεύουμε πορτοκαλιές, λεμονιές και ροδιές στο Πάρκο 

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 11.00 πμ

Ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», σε συνεργασία με τους «Φίλους του Πάρκου», την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και τον Α.Σ.Δ.Α. οργανώνει Ημέρα Δεντροφύτευσης την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, και ώρα 11.00 πμ.

Σημείο συνάντησης: τα γραφεία Διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης.

Πληροφορίες-επικοινωνία: www.parkotritsis.gr, contact@parkotritsis.gr

Η αφίσα

 

Ημέρα δεντροφύτευσης στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, ώρα 10.00 πμ

Ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», σε συνεργασία με τους «Φίλους του Πάρκου», την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και τον Α.Σ.Δ.Α. οργανώνει Ημέρα Δεντροφύτευσης την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, και ώρα 10.00 πμ.

Σημείο συνάντησης: ο περιμετρικός χώρος της 6ης λίμνης.

Πληροφορίες-επικοινωνία: www.parkotritsis.gr, contact@parkotritsis.gr

Η αφίσα

 

Ημέρα δεντροφύτευσης στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 10.00 πμ

Ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», σε συνεργασία με τους «Φίλους του Πάρκου», την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» οργανώνει Ημέρα Δεντροφύτευσης την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, και ώρα 10.00 πμ.

Σημείο συνάντησης: ο περιμετρικός χώρος της 6ης λίμνης.

Πληροφορίες-επικοινωνία: www.parkotritsis.gr, contact@parkotritsis.gr

Η αφίσα

 

Ημερίδα “Ενημέρωση και συζήτηση για τη διαχείριση των υδάτων στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης». Τα προβλήματα των λιμνών και η αντιμετώπισή τους”

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, στις 18.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κέντρου Περιβάλλοντος και Επιστημών στην Οθωνική Αυλή.

Πρόγραμμα Ημερίδας

  • Ιωάννης Πολύζος, Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης
  • Θεόδωρος Κουτσοθεοδωρής, μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής
  • Σπύρος Τασούλης, χημικός μηχανικός του Α.Σ.Δ.Α.
  • Μιχάλης Λιονής, γεωλόγος – μελετητής
  • Τοποθετήσεις – Συζήτηση

 

Σας περιμένουμε όλους!

Ας προσπαθήσουμε για μια πόλη με αναβαθμισμένους δημόσιους χώρους πρασίνου, προσιτούς στους κατοίκους της.

 

15ο Συνέδριο της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας

Χανιά, 14-17 Σεπτεμβρίου 2017

Στο 15ο Συνέδριο της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας αναρτήθηκε πόστερ για τη χλωρίδα του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνης Τρίτσης.

“Η χλωρίδα του Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”: πρώτα αποτελέσματα”

Απλαδά Ειρήνη, Βαλλιανάτου Ειρήνη, Δημόπουλος Παναγιώτης, Ηλιάδου Ελένη, Κόκκορης Ιωάννης, Λύτρας Αναστάσιος, Μπαζός Ιωάννης, Πανίτσα Μαρία.

Το πόστερ

 

Επιστημονικό και περιβαλλοντικό τριήμερο στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”

9-11 Ιουνίου 2017

Ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου οργανώνει Επιστημονικό και Περιβαλλοντικό τριήμερο στο χώρο του Πάρκου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το διάστημα 9-11 Ιουνίου 2017.

Δράσεις και ξεναγήσεις θα λάβουν χώρα στο σύνολο της έκτασης του Πάρκου. Οι εκδηλώσεις και τα πολιτιστικά δρώμενα θα πραγματοποιηθούν στο Ανοιχτό Υπαίθριο Θέατρο και στο κτιριακό συγκρότημα του Κέντρου Περιβάλλοντος και Επιστημών (Οθωνική Αυλή).

 

Πρόγραμμα τριημέρου

Οι εισηγήσεις της Κεντρικής Επιστημονικής Εκδήλωσης «Προστασία και ανάδειξη των Μητροπολιτικών χώρων πρασίνου. Ο ρόλος του Μητροπολιτικού Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”.»

  • Γιάννης Τσιρώνης, Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • Ιωάννης Πολύζος, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, Πρόεδρος του ΦΔ του Πάρκου

GPolyzos_ParkoTritsi_09.06.2017

  • Πάνος Σκουρλέτης, Υπουργός Εσωτερικών

  • Νίκος Μπελαβίλας, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχ. ΕΜΠ

Parko_Tritsis_090617_N_Belavilas

  • Μαρία Παπαϊωάννου, Γεωπόνος – MSc Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, ΥΔ ΕΜΠ

MPapaioannou_ParkoTritsis_09.06.17

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση: «Χελιδονίσματα 2017», ώρα 11:00 – 14:00

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση και τους «Φίλους του Πάρκου», με την υποστήριξη της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας.
Λεπτομέρειες εδώ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Εκδήλωση: «Περιβαλλοντικό Μονοπάτι στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης . Παγκόσμιες Ημέρες Εδάφους & Βουνού», ώρα 11:30 – 13:30

Το Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ»/ Naturefriends Greece σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Γ’ Δ/νσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης οργανώνουν εκδήλωση για το έδαφος και τη Διατροφή με αφορμή τις παγκόσμιες Ημέρες Εδάφους και Βουνού στις 11 Δεκεμβρίου 2016.
Λεπτομέρειες εδώ

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Τρίτση η πρώτη συνάντηση εργασίας για την εκπόνηση του Σχεδίου Γενικής Διάταξης (master plan) του Πάρκου. Συμμετείχαν οι καθηγητές του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας, Γιάννης Πολύζος (πρόεδρος του νέου Φορέα Διαχείρισης), Κώστας Σερράος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας καθηγητής Παναγιώτης Δημόπουλος, η συστηματική βοτανικός Ειρήνη Βαλλιανάτου, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Περιβαλλοντικού Κινήματος, της Κοινωνίας των Πολιτών, φοιτητές/τριες Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

 
Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Συγκροτήθηκε σε σώμα ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου.