Επιστημονικό και περιβαλλοντικό τριήμερο στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”

9-11 Ιουνίου 2017

Ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου οργανώνει Επιστημονικό και Περιβαλλοντικό τριήμερο στο χώρο του Πάρκου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το διάστημα 9-11 Ιουνίου 2017.

Δράσεις και ξεναγήσεις θα λάβουν χώρα στο σύνολο της έκτασης του Πάρκου. Οι εκδηλώσεις και τα πολιτιστικά δρώμενα θα πραγματοποιηθούν στο Ανοιχτό Υπαίθριο Θέατρο και στο κτιριακό συγκρότημα του Κέντρου Περιβάλλοντος και Επιστημών (Οθωνική Αυλή).

 

Πρόγραμμα τριημέρου

Οι εισηγήσεις της Κεντρικής Επιστημονικής Εκδήλωσης «Προστασία και ανάδειξη των Μητροπολιτικών χώρων πρασίνου. Ο ρόλος του Μητροπολιτικού Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”.»

  • Γιάννης Τσιρώνης, Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • Ιωάννης Πολύζος, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, Πρόεδρος του ΦΔ του Πάρκου

GPolyzos_ParkoTritsi_09.06.2017

  • Πάνος Σκουρλέτης, Υπουργός Εσωτερικών

  • Νίκος Μπελαβίλας, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχ. ΕΜΠ

Parko_Tritsis_090617_N_Belavilas

  • Μαρία Παπαϊωάννου, Γεωπόνος – MSc Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, ΥΔ ΕΜΠ

MPapaioannou_ParkoTritsis_09.06.17

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση: «Χελιδονίσματα 2017», ώρα 11:00 – 14:00

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση και τους «Φίλους του Πάρκου», με την υποστήριξη της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας.
Λεπτομέρειες εδώ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Εκδήλωση: «Περιβαλλοντικό Μονοπάτι στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης . Παγκόσμιες Ημέρες Εδάφους & Βουνού», ώρα 11:30 – 13:30

Το Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ»/ Naturefriends Greece σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Γ’ Δ/νσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης οργανώνουν εκδήλωση για το έδαφος και τη Διατροφή με αφορμή τις παγκόσμιες Ημέρες Εδάφους και Βουνού στις 11 Δεκεμβρίου 2016.
Λεπτομέρειες εδώ

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Τρίτση η πρώτη συνάντηση εργασίας για την εκπόνηση του Σχεδίου Γενικής Διάταξης (master plan) του Πάρκου. Συμμετείχαν οι καθηγητές του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας, Γιάννης Πολύζος (πρόεδρος του νέου Φορέα Διαχείρισης), Κώστας Σερράος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας καθηγητής Παναγιώτης Δημόπουλος, η συστηματική βοτανικός Ειρήνη Βαλλιανάτου, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Περιβαλλοντικού Κινήματος, της Κοινωνίας των Πολιτών, φοιτητές/τριες Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

 
Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Συγκροτήθηκε σε σώμα ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου.